Nieuwe uniformen

NIEUWE UNIFORMEN DIERENAMBULANCE

Sinds 06 september 2023 verschijnen de medewerkers van de Dierenambulance Kennemerland en Dierenambulance Velsen in een geheel nieuw uniform.

Het oude geel/groene uniform was ernstig aan vervanging toe ook omdat het niet meer voldeed aan de eisen van de verschillende jaargetijden.

Bovendien waren de felle kleuren ook wat afschrikkend voor de (wilde en verwilderde) dieren.

Tevens waren de kosten van de oude uniformen veel hoger omdat deze alleen in grote hoeveelheden afgenomen kunnen worden. Nu kan er ook per stuk besteld worden.

Nog een bijkomend voordeel is dat de medewerkers nu niet meer worden verward met de medewerkers van de plantsoenendienst.

Na een zoektocht van bijna twee jaar en vele soorten kleding bekeken te hebben, vonden wij een partner in Wormerveer bij de firma ROBA Zaanstad. Daar werd de juiste kleding gevonden met een goede pasvorm en de juiste stoffen voor elk jaargetijde.

Het is in samenwerking met ROBA Zaanstad een mooi rustig antracietgrijs/zwart uniform geworden.

Het oogt rustig voor de dieren en ziet er professioneel uit.

Uiteraard is er ook aan de veiligheid gedacht en heeft ROBA Zaanstad de kleding voorzien van reflecterende striping en logo's, dus ook in het donker zijn de medewerkers goed zichtbaar.

Beide Dierenambulances zijn erg blij met deze nieuwe uniformen en een stukje sponsoring van ROBA Zaanstad.

Beide stichtingen zijn volledig afhankelijk van de gemeentelijke bijdragen, publieke donaties en bedrijfssponsoring. Bij de Dierenambulance Velsen werken 30 vrijwilligers, bij de Dierenambulance Kennemerland houden 95 vrijwilligers de boel draaiende. De Dierenambulances zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week in touw om gewonde en dode (wilde) dieren op te halen, en om huisdieren weer te kunnen herenigen met hun eigenaren.

Voor meer informatie over het werk van de Dierenambulance, kijk op https://dierenambulancevelsen.nl/ en op https://www.dierenambulancekennemerland.nl/

Foto 1: de rijders van de Dierenambulance Velsen en Dierenambulance Kennemerland zijn trots op hun nieuwe uniformen

Foto 2: ondertekening van het contract door beide managers van de Dierenambulances met de firma ROBA Zaanstad