Laat wilde dieren met rust!

Er komen steeds vaker meldingen binnen betreffende honden die met de herten aan het “spelen” zijn. Dit lijkt voor de honden misschien spelen maar voor herten is dit  vele malen minder leuk. Herten voelen zich bedreigd, met als gevolg erg veel stress.

Het hert op de onderstaande foto werd uitgeput in park Beeckestijn aangetroffen. Gelukkig waren er bezorgde hondeneigenaren en omstanders die hun hond aangelijnd hebben en ons direct hebben gebeld. Zij zijn bij het hert blijven wachten en hebben andere hondeneigenaren gevraagd de honden aan te lijnen. Dit hert was niet meer te redden en is door de boswachter uit zijn lijden verlost. Hij bleek grote wonden aan de achterpoten te hebben en erg veel pijn te lijden. Dit is mogelijk de reden dat het dier niet meer in staat was om te vluchten. Waarschijnlijk is het hert tijdens een poging tot vluchten, van achteren aangevallen. Dit misschien wel op ‘’speelse’’ wijzen.

Namens ons en de boswachter willen wij hondeneigenaren en andere bezoekers van natuurgebieden, vragen afstand te houden van herten en andere wilde dieren. Wij begrijpen dat het een indrukwekkend gezicht is en voor honden heel leuk lijkt om te spelen. Maar herten ondervinden hier enorm veel stress aan, wat in het ergste scenario kan lijden tot het overlijden van het dier.

Lijn honden aan het houdt zelf afstand! Ziet u zelf een dier in nood? Neem contact met ons op op 0255533239.

Voor het melden van herten in benarde omstandigheden, neem na 22:00 contact op met de politie op 0900-8844. Zij kunnen direct contact opnemen met de boswachter in het betreffende gebied.